PROJECTBUREAU RUIMTELIJKE ONTWIKKELING

HOME

 


 
EMAIL

 

NIEUWS

Landgoederen op grond kwekerij

tlaag-1

MOERSTRATEN - Het dorp Moerstraten krijgt er twee nieuwe landgoederen bij.

Ze worden ontwikkeld door Staal Makelaars uit Made in opdracht van de familie Hendrickx van de gelijknamige boomkwekerij aan de Laagweg. De landgoederen worden aangelegd op de grond van de boomkwekerij; het ene aan het begin van de Laagweg tegen het dorp aan en het andere aan het eind van de Laagweg vlakbij de Dassenplas. Het eerste landgoed dat de naam Spreeuwenburg heeft gekregen wordt ongeveer 25 hectare groot. Er komen vijf landhuizen op te staan en het voor het publiek toegankelijke deel van het landgoed krijgt een laan die het dorp verbindt met de bossen van Potters aan de Luienhoekweg.

Het andere Landgoed, dat 't Laag gaat heten, wordt circa 15 hectare groot. Daar zijn drie landhuizen op gepland.

Staal Makelaars organiseert op 15 maart 2012 een informatieavond over de plannen. Die is alleen toegankelijk voor de naaste buren en directe belanghebbenden.

De initiatiefnemers hebben de plannen al besproken met de gemeente Roosendaal. Die heeft laten weten dat de plannen wat haar betreft verder uitgewerkt kunnen worden.

Voor de aanleg van de landgoederen moet eerst nog wel het bestemmingsplan worden aangepast.

krantenbericht

http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/10616378/Landgoed-op-grond-kwekerij.ece

Staal Makelaars gaat in samenwerking met stedenbouwkundige ir. J.J. Cuijpers, die ook de landgoederen heeft ontworpen, het bestemmingsplan voor de landgoederen tot stand brengen.

tlaag-3


Gouverneur Hultmanstraat 2 

5224 CJ  's-Hertogenbosch 

The Netherlands 

+31 651 46 11 15