PROJECTBUREAU RUIMTELIJKE ONTWIKKELING

HOME

 


 
EMAIL

 

NIEUWS

GELD VERDIENEN MET ERFGOED is uit!

- over erfgoedtoerisme en recreatie

Dat het erfgoed veel betekent voor het aantrekken van recreanten en toeristen is algemeen bekend. Maar hoe kunnen we als stad, als streek, als museum of als monumentaal complex toeristen aantrekken? Hoe belangrijk is het toerisme voor oude steden en landschappen? Wat voor soort toeristen komt er eigenlijk op onze stad af, wat zoeken ze hier en hoe kunnen we daar als historische omgeving op inspelen? Wat zijn de nadelen van toerisme en hoe kunnen we voorkomen dat we met het toerisme een Paard van Troje binnenhalen? En dan: hoe plan je zoiets, waar moet je op letten en wat moet je doen en wat moet je vooral nalaten? Wat komt er allemaal kijken bij een goed businessplan voor erfgoedobjecten en historische plaatsen?

In dit toegankelijk geschreven boek schetst Jos Cuijpers, erfgoeddeskundige, het antwoord op deze en nog veel meer vragen. Aan de hand van talloze voorbeelden uit binnen- en buitenland wordt de praktijk van de planning van erfgoed en toerisme uit de doeken gedaan. Een must voor bestuurders, ambtenaren, leden van erfgoedorganisaties en iedereen die zich met erfgoed, toerisme en city-marketing bezighoudt.

front-klein-2

75 pagina's full color, rijk ge´llustreerd. ISBN 978-90-8730-039-5 - verkrijgbaar bij uitgeverij Veerhuis - en bij www.bol.com
.Gouverneur Hultmanstraat 2 

5224 CJ  's-Hertogenbosch 

The Netherlands 

+31 651 46 11 15